Diskuse

Bitcoin: Když nic není nemožné

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Sázky na budoucí kurz Bitcoinu lze dělat např. tady: https://www.predictious.com/economics

0 0
možnosti

U bitcoinu se ví jaký bude zítra přírustek. Já bych naopak tvrdil že bitcoin je absolutně zregulován už od počátku. Opravdu mě nenapadá více regulovaná měna.

0 0
možnosti

Mám dojem, že jsou to zkratky. Bitcoin co by platidlo není nic jiného než když před staletími si dva sousedé vyměnili deset vajec za pecen chleba. Jak vejce tak chleba měly nějakou hodnotu, jednou to bylo 10 vajec, podruhé třeba jen 8 vajec za pecen. Bitcoin není jiného. Jen vejce a chleba nemáme v elektronické podobě. Takže žádná nová ekonomika, ale starý barterový obchod. Stejná zkratka s Riksbankou. Ubývá hotovosti, přibývá elektronických plateb. Nic, co by mělo vliv na bitcoin. Ale bezpečnost, o bezpečnost jde v případě digitální měny. Což podporuje i skutečnost, že Riksbank je centrální bankou, tedy na hony vzdálená neregulovanému anonymnímu trhu s komoditou zvanou bitcoin. Protože Riksbank, pokud to dotáhne do konce, nabídne výměnu digitální měny za peníze a zpět - digitální měna tak bude kryta platbou Riksbance. A poslední zkratka: ano, cena přesáhla v kotovaných jednotkách cenu zlata. Ale jinak je to nesmysl, protože více než jedna unce zlata stojí téměř nekonečný seznam jiných věcí. A na závěr: zlato bylo také už 1800 dolarů za unci, a také se našli tací, kteří říkali Kupujte. Tak kupujte, podpoříte novou ekonomiku a vědu v oblasti ekonomie.

0 0
možnosti

J63a78n 96P18a66v10e72l

16. 3. 2017 14:30

Přečtěte si, co píše Milena Novanska. Primární funkcí bitcoinu není platba (což by se u měny mohlo zdát jako přirozené), ale investice. Jestliže vydrží důvěra, bude to příjemně zisková investice. Nicméně, jako každá investice má svá rizika. Když třeba nastane nějaký velký průšvih a nebo kdyby Čína bitcoiny zakázala (za růstem ceny, co vím, stojí čínská poptávka), mohlo by se to proletět na nové dno.

0 0
možnosti

Bitcoin je fenomén opravdu postavený na důvěře. Důvěře v neznámé. Nic jiného. Argument, že Bitcoin nebyl kotován na burze u důvodu nedostatečné regulace, byl podle mě (čerpám z původních anglických článků) trochu jiný. A sice, důvodem bylo nedostatečná důvěryhodnost regulačního orgánu.

Výkyvy kurzu už dnes signalizují, že bitcoin slouží i jako prostředek spekulativních obchodů. Nicméně největším rizikem, proč je odmítán centrálními bankami k uznání "souběžné virtuální měny" jsou dva faktory - Jednak onen nekontrolovatelný a mimo právní systém kteréhokoliv státu postavaný regulační orgán, jeho obsazení, čitelnost jeho záměrů. a druhým faktorem je, že bitcoin svými vlastnostmi se stal též prostředkem realizace výnosů z kriminální (cyber-kriminální) činnosti.

Fyzická měna bude jen těžko někdy zcela vytlačitelná virtuální formou plateb. Banky a vlády si uvědomují vysoké riziko hrozby, že hackeři napadnou bankovní systémy a občané ztratí možnost po různou dobu realizovat platby. Nedostupnost základních placených služeb, možnosti nákupu potravin, vody, léků... Je taková hrozba, že ji nelze pominout. Vyvolání občanských nepokojů v důsledku poškození (nevalidnosti) stavu kont a d.. je rizikem, které si dnes uvědomují i "technologicky progresivní" politici a bezpečnostní služby států. - a to se netýká jen bitcoinů ale jakékoliv virtuální elektronické měny. :-/

1 0
možnosti
Foto

Vy toho o Bitcoinu asi moc nevíte.

1 0
možnosti

Jestlize staty zakazou bankovky, bude bitkoin jedine mezinarodni platidlo.

0 1
možnosti

Prosím, oprostěme se od termínu "dominantní platidlo". Bitcoin může být v jistém časovém úseku dominantním platidlem, tedy platidlem, které si ujednajá obě strany transakce. Ale tento stav nemusí trvat na věky. Lidé si mohou vybrat jiné platidlo, aj.

1 0
možnosti
Foto

Jak roste zpupnost státu zasahovat do všech oblastí našich životů, jak roste jeho rozpínavost a ničení peněz, které lidé nutně potřebují, aby si mohli směnit plody své práce, nezbývá těm, co se s tím nechtějí smířit, aby hledali alternativy jak uniknout Velkému Bratru. Bitcoin je jednou z mnoha možností.

1 0
možnosti

P67e78t85r 19T96o36m78e93k

15. 3. 2017 22:21

Tvrdíte. "Ostatně, s možností vyrovnat účet za oběd prostřednictvím BTC se můžete setkat i v Praze." Kde ? A proč bych to dělal ?

1 2
možnosti

J50a84n 29R50i93c13h36t87e77r

16. 3. 2017 13:23

V Holešovicích, Paralelní Polis. Ovšem je to jen kavárna, oběd tam nedostanete.

0 0
možnosti