Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ono je třeba, když píšu, taky trochu uvažovat.

A ne s mozkem vymytým propagandou firem žvanit o tom, že nezaměstnaní nechtějí pracovat. Nezaměstnaní by pracovat chtěli, při současných dávkách, ke kterým se dostanou běžní neopálení nezaměstnaní.

Problém je ve firmách. Když jim vláda, jejímž členem je i ANO, slíbila dovážet Ukrajince ochotné pracovat za výrazně nižší mzdu, tak firmy nevidí důvod, proč by měly přijímat nezaměstnané evidované na ÚP a každý měsíc tak ztrácet až několik tisíc na zaměstnance, když mohou přijmout nabídku vlády a zaměstnat ty levnější Ukrajince.

Takže zájemci o práci evidovaní na ÚP jsu firmami vesměs pod různými záminkami odmítáni nebo dokonce bez odpovědi ignorováni a bojkotováni.

Takže v první řadě je třeba české firmy naučit, aby na volná pracovní místa přijímali nezaměstnané, třeba ty stzarší ve věku 50+. Jen málokteré firmy toto školení nepotřebují.

0 0
možnosti

J25a19n 37R32á12ž

4. 6. 2017 22:47

Jo, skoro se vším souhlasím . A to říká bývalý vysoký odborový funkcionář devadesátých let, kdy Štěch ještě dělal vedoucího metodického centra OS Kovo v Buďejcích a Středula působil na Sev.Moravě.

0 0
možnosti

Odbory mají svůj význam - nicméně tam, kde se něco vyrábí a evidentně se ziskem to jde na odbyt. Pak ano - zlý kapitalisto - dej nám taky něco ... Škoda Auto a.s., 40.000 Kč mzda ... Souhlas. Pak už problém zejména v úřadech - zejména pak státních ! Často pak vylitá vanička - viz. Národní knihovna - chuť mluvit do personálních náležitostí, následně do politických náležitostí ... Velmi kontraverzní podíl na ZP - Blaho zaměstnaných - pohroma pro nezaměstnané = raději nikoho nepřijímat ..., Minimální mzda = oblíbený trik skrytého navyšování daní = odsud vzorec výpočtu následných odvodů. Být špičkovým odborářem je dobré - Mluvím do všeho a za nic nenesu odpovědnost - Když se osvědčím - PS - Senát mne minout nemůže ! Lepší budoucnost - se na Vuvuzéle vytroubit nedá ! ... Pro jednotlivce ovšem ano ... Mj. Středula - jako případný kandidát ČSSD na hrad - To je nějaká zadula z útrob Lihového domu, asi nápad mezi 3 - 4 pivem ...! :-)

2 0
možnosti

J62a28n 82R47á22ž

4. 6. 2017 23:04

Odbory mají svůj význam v každém podniku za podmínky, když si uvědomují, že prosperita podniku a jeho zaměstnanců jsou spojené nádoby a jejich předáci jsou odborně i mentálně na potřebné výši..

V USA neváhaly podpořit, v situaci, kdy se v rámci systému ESOP aktivně podílely na restrukturalizaci některých podniků zasažen​ých oborovou krizí,, propuštění 50% zaměstnanců, aby zachránily pracovní místa těm zbývajícím 50% a později až podnik opět prosperoval, mohl přijímat i většinu těch propuštěných v době krize.

0 0
možnosti

Tak jistě, všechno má svou míru. I loňské zvýšení mezd se projeví ve zvýšení cen, resp. nižších slevách. Resp. to obchodníci "zkouší".Ale mají-li sousední Němci minimální mzdu Eur 8,84 (cca 240 Kč) a my cca 60 Kč/hod. (11000:180) tak je to nepřiměřený rozdíl. Odbory dělají svoji práci a jsou docela měkké a slušné proti takovému německému VERDI.

2 3
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 28,94
  • Průměrná čtenost 1376x
Profesorka ekonomie a vysokoškolská pedagožka dříve na Vysoké škole ekonomické v Praze, nyní na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. V letech 2014 až 2018 členka Zastupitelstva hlavního města Prahy a radní pro finance a rozpočet. Autorka mnoha vědeckých publikací, mezi které patří monografie, sborníky a odborné články v domácích i zahraničních časopisech.

Seznam rubrik