Diskuse

Vypukl boj o 450 000 voličských hlasů

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stále se zesiluje boj o to - zda zárukou osobního blaha je tvořivý jedinec, nebo stát. U ČSSD není co řešit - vyrábí si ty závislé = voliče, z principu sama. Pak vějíř obrovský - od státního zaměstnance, po matku samoživitelku. A.Babiš, před 4 lety pravil, že na chodníku leží 100 miliardové úspory - ohl se, hle - vyskočilo 30.000 předníků navíc ... Aby nebylo problémů málo, i hnízda mu padají na hlavu . Ekonomika jede - státní dluh jede ... Ministr Pilný se zdá býti rozumný člověk s praxí ... Jako by do hnutí ani nepatřil. Dále již tedy ani nekandiduje, že ano, hmmm :-)

0 0
možnosti

ANO už rovnováhu dávno našlo. Stáj je moje firma = moje prachy.

2 0
možnosti
Foto

ANO postupuje podle ekonomických myšlenek Mussoliniho.

Vzpomeňme si, že to nedopadlo dobře a nekončilo to pouze ekonomickými myšlenkami.

1 0
možnosti
Foto

Podle toho, jak jindy lítají miliardy, soudím, že 13 miliard je úplný pakatel, jen by se to muselo někde jinde ušetřit a k tomu evidentně není vůle. Mohl by to třeba ušetřit pražský Magistrát, protože ten utrácí jak zjednaný za naprosté nesmysly. Něco by se dalo ušetřit třeba zrušením IPR, pak by se dalo ušetřit tím, že by Magistrát výrazně omezil dotace neziskovkám, dále by Magistrát mohl prodat všechna služební auta a jeho zaměstnanci by se dopravovali výhradně na kole či MHD, jak to doporučují místním. A určitě by se toho našlo ještě víc, takže zadlužení by vůbec nebylo třeba.

0 0
možnosti

Hmmm. Jak souvisí magistrát se státním rozpočtem? Samozřejmě kromě zákonem stanovené dotace ze státních příjmů.

0 0
možnosti

Učitelé požadují zvýšení platů na 130 % průměrné mzdy v ČR s odůvodněním, že v jiných zemích mají učitelé větší platy.

Škoda, že jim nikdo neřekne jaká je tvrdá realita.

Je nesporný fakt, že v Německu, USA a řadě dalších vyspělých zemí je průměrný plat učitele vyšší než v ČR. Ale to platí i pro ostatní profese. Takže tohle srovnání tedy není objektivní.

Je nesporný fakt, že průměrný plat učitele v Německu, USA a řadě dalších vyspělých zemí je NIŽŠÍ, než průměrný plat v daném státě. Rozdíly mnohdy překračují 20%.

Páni kantoři, dámy kantorky přestaňte konečně nesmyslně argumentovat tím, že v jiných vyspělých zemích mají učitelé vyšší platy, protože dostupné statistické údaje jasně uvádí něco jiného. Nebo by se mohlo stát, že by vás nějdo vzal za slovo a nastavil trvale vaše platy v průměru na těch třeba 80% celostátního průměru všech profesí. A třeba by se ty vaše dnešní platy ještě snížily.

0 0
možnosti

Než začnete psát nějaká "nesporná fakta", lépe čtěte. Tvrdíte: "Je nesporný fakt, že průměrný plat učitele v Německu, USA a řadě dalších vyspělých zemí je NIŽŠÍ, než průměrný plat v daném státě. Rozdíly mnohdy překračují 20%."

V Německu mají učitelé 89 % průměrného platu vysokoškolsky vzdělaných zaměstnanců a vzhledem k průměrnému platu všech zaměstnanců jsou výrazně nad průměrem. I na Slovensku je poměr k ostatním vysokoškolákům 86 %, u nás pouze 56 %. Takže přestaňte psát nesmysly a raději se zamyslete, kam současný stav povede, když průměrný věk učitelů se zvyšuje a mladí za tyhle peníze do školství nepůjdou.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/cesti-ucitele-maji-nejnizsi-platy-v-evropske-unii-oproti-jinym-zamestnanim-si_1706270630_ako

https://www.irozhlas.cz/komentare/cesko-si-zvolilo-nejjistejsi-cestu-k-chudobe-a-zaostalosti_1706290630_mos

0 0
možnosti

Vysoké preference koaliční (vládní) strany jsou dány také politikou "ostatních" vládních stran a "opozice" Všichni proti Babišovi. Národní fronta 2017.

0 5
možnosti

Mínusáci, a čím to tedy je, že ANO má tak vysoké preference?

0 0
možnosti