Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P40e56t77r 69N72e92m14e93c

19. 7. 2022 15:33

Vláda Švýcarska není protektorátní vláda vedená ukrajinským premiérem.

1 0
možnosti
AP

Pravda, naše vlády byly, na rozdíl od Švýcarské, jak večerníček, jen rozhazovaly peníze na všechny strany. Dlouhodobě. Neresily dlouhodobě a strategické věci ale výše slev pro důchodce... A toto je výsledek.

0 0
možnosti
PJ

česká republika nikdy nebude jako švýcarsko, ukrajina nikdy nebude jako česko a afghánistán nikdy nebude jako ukrajina... to "nikdy" je horizont minimálně 100 let...

jinak v tomhle to úplně není, USA jsou také velmi vyspělou zemí a co tam dělají za monetární kejkle...

0 0
možnosti
PS

P49e28t13r 50S92k66á51c79e47l

19. 7. 2022 17:31

Naopak, jsem optimista. ČR může být jako Švýcarsko, ale bez závazků k nefunkčnímu spolku EU, bez svých nespolehlivých spojenců. Stejně jako tak prosperovali naši předkové až do roku 1938. K článku: Sečteno, podtrženo - až bude kurz naší koruny k marce stejný jako byl v roce 1938 (1 : 3), podáme si ruce s každým státem v Evropě. A rádi budeme ostatním pomáhat, radou, formou licenční smlouvy, apod. Toky peněz a zbraní není řešením.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 2
možnosti
Foto

Byla jsem za ANO v letech 14/18 jako bezpartijní zastupitelkou a radní pro rozpočet. Snažila jsem se o rozpočty přebytkové a o snižování zadlužení hlavního města. V minulém období jsem již nekandidovala.

1 0
možnosti

Nemá cenu se teď dívat na Švýcary. Tam možná najdeme inspiraci, co dělat aby se to tu za třicet let začalo lepšit. Důvody, proč tak dobře proplouvají současnou turbulentní dobou jsou někdy v devatenáctém století a to teď nedotahneme. Švýcaři vydělávají na službách, po kterých poptávka nespadla. My vydělávame na průmyslové výrobě, která trpí při zdražení vstupů a přestane běžet když je krize. Švýcarská měna v krizi neztrácí cenu, naopak franky se někdy dokonce zhodnotí, takže lépe odolají zdražení vstupů, koruna je chatrná. Švýcaři mají stabilní bohatou ekonomiku, kde se dá inflace nastavit centrální bankou. My máme zadluženou ekonomiku, kde inflaci můžeme zrychlit nebo zpomalit ale neukociruje ji nikdo a popravdě s takovými dluhy inflace má i svá pozitiva. Inspiraci bych hledal v zemích, které jsou nam podobnější.

3 0
možnosti

Vážně Švýcaři vydělávají hlavně na službách?

Vážně při krizi nespadne poptávka po službách?

1 0
možnosti
MK

V článku je to popsáno autorkou výstižně a není co dodat jen to, že se jako národ máme stále co učit.

0 1
možnosti
RC

No blby je, ze ona zastupuje ve volenych organech ANO, ale to se chovalo presne v ROZPORU s tim, co ona pise, ze by se melo delat. Ale kdyz vladli, to se neozvala.

1 1
možnosti
ZB

Vysoká inflace v Česku je daní za obrovskou korupci. Vše co za něco stálo bylo ukradeno. Kuponová privatizace by se měla nazývat Kuponovou rozkrádačkou, tam to všechno začalo. Dodnes jsou slova jako čest, pravdomluvnost, korektnost, erudovanost, pokládána za slabost. Stali jsme se levnou montovnou světa. Schopní lidé odcházejí, takže ztrácíme další elity, když už jsme jich mnoho ztratili za dob fašismu a hlavně komunismu. Právě elity národa jsou schopny vytvářet státní blahobyt.

4 0
možnosti
JK

Tou levnou montovnou jsme se nestali kvůli kupónovce. No a pokud jste znal jinou cestu, proč jste ji Ježkovi neporadil ? V Polsku a Maďarsku to zkusili jinak, ale nelze říci, že by to bylo nějak lepší.

2 3
možnosti
EH

Pochybuji, že Švýcar je pouze zákazník či pracovník nadnárodních korporací, jak je to u Čechů. Vše se muselo prodat a českých je pár středních podniků. Z toho se bohatství nevybuduje.

6 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
AA

Nemůže bo Fiala všechno rozdal na Ukrajinu a proti Ruskejma sankcema ničí Českou ekonomiku a český národ

0 7
možnosti
RC

Takze pred Fialou jsme byli jako Svycarsko?

15 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 29,40
  • Průměrná čtenost 1376x
Profesorka ekonomie a vysokoškolská pedagožka dříve na Vysoké škole ekonomické v Praze, nyní na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. V letech 2014 až 2018 členka Zastupitelstva hlavního města Prahy a radní pro finance a rozpočet. Autorka mnoha vědeckých publikací, mezi které patří monografie, sborníky a odborné články v domácích i zahraničních časopisech.

Seznam rubrik