Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdyby Rašín tuto daň podepsal, spekuluji, použil by ji na úhradu dluhů. Vy používáte na konci kondicionál, kdyby byly využity takto získané peníze na další výdaje. Dobře víte, že tak použité budou. Řečeno slovy našixh dědečků, stát je prostě rozhází a podpoří jimi dále inflaci.

0 0
možnosti
JR

J33a30n 43R38á69ž

11. 8. 2022 14:56

Zvyšovat daně nebo zavádět nové daně může ustát jen vláda, která má důvěru občanů. Ovšem Fialová vláda dělá vše proto, aby důvěru občanů neměla.

PS. Zavádět novou daň a její výnos rozdávat stejným způsobem jak rozdávala peníze vláda Babišova, by bylo asi to nejhorší, co by Fiala a spol. mohli udělat. A mám obavy, že by se tak stalo!

Proto jsem s přihlédnutím k současné vládní konstelaci a blížícím se komunálním volbám, proti jakémukoliv zásahu do daní.

0 0
možnosti
PK

Zvýšení daní bude, i kdybyste zavedl Desatero od dua Kalousek-Topolánek, jinak to nelze ufinancovat. Babiš chtěl získat více bohatších a tak zrušili s ODS superhrubou daň. 100 miliard je hodně peněz.

0 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 29,31
  • Průměrná čtenost 1376x
Profesorka ekonomie a vysokoškolská pedagožka dříve na Vysoké škole ekonomické v Praze, nyní na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. V letech 2014 až 2018 členka Zastupitelstva hlavního města Prahy a radní pro finance a rozpočet. Autorka mnoha vědeckých publikací, mezi které patří monografie, sborníky a odborné články v domácích i zahraničních časopisech.

Seznam rubrik