Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Autorka clanku se zminuje, ze komunisticka Cina pres vsecek prekotny rozvoj je na 79 miste ve svete. v cem pani autorko? Po smrti dvou soku, Mao tse Tunga se obe ciny rozvijely k lepsimu, kazda svym zpusobem. Na rozdil od te pevninske Ciny. Taiwan dosahl 22 mista, mereno kvalitou zivota. to znamena skolstvi, zdravotni pece, socialni system atd. Taiwan je tedy ten, kdo ma spojenim dvou Cin co ztratit. Vubec se jim nedivim, ze chcou vyhlasit nezavislost pod jmenem "Republic of Taiwan". Maji na to podle charty OSN stejne pravo jako kazda zeme teto planety a moje sympatie. Kdo a ktery system si lepe pocina je vic nez zrejme. Domivam se, ze by bylo lepsi kdyby vlada z Tchai Pei ridila hospodarstvi v cele Cine a vladla vsem Cinanum. Odpuste moje zvaneni snilka pani autorko, jsem jen snilek. nemohu si pomoci a pripojim se volani:

At zije Nancy Pelosi a svobodny nezavisly Taiwan!

2 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

2 0
možnosti
PN

Cina funguje uplne jinak, nez EU a dalsi zeme, takze na Cinu pasovat model z EU nejde. Cinany predevsim zajima, jak se maji oni a jejich rodiny, nejake politicke taskarice jdou mimo ne. Jak to vim? V Cine totiz skoro 7 roku bydlim. Hezky den.

2 2
možnosti
PN

Pane Ziglere, by jste od vasich soudruhu hodnocen podle poctu minusu, nebo je to jen vase dusevni uchylka?

0 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 29,25
  • Průměrná čtenost 1376x
Profesorka ekonomie a vysokoškolská pedagožka dříve na Vysoké škole ekonomické v Praze, nyní na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. V letech 2014 až 2018 členka Zastupitelstva hlavního města Prahy a radní pro finance a rozpočet. Autorka mnoha vědeckých publikací, mezi které patří monografie, sborníky a odborné články v domácích i zahraničních časopisech.

Seznam rubrik