Diskuse

Půjčky dlužníkům, obchod s naivitou!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Půjčovat lidem bez příjmu, a to i zadluženým přímo koliduje s trestním řádem. V okamžiku, kdy dlužník má již splatný závazek totiž není možné, aby hradil závazek mladší, logicky ještě ke všemu použitý na jiné účely než právě na splátku staršího úvěru (zvýhodňování věřitele).

"Dluhový provaz“ má dva trestněprávní konce: nejen lichvu, ale také způsobení si úpadku. Dlužníci by se totiž nedostali do dluhů, kdyby nečinili z vědomé nedbalosti (tedy: věděli, co se může stát, avšak spoléhali se, že se nic nestane) „vydání hrubě nepřiměřená svým majetkovým poměrům“ – právě takto je definován trestný čin způsobení (si) úpadku (dříve předlužení). A znakem úpadku je: existence více věřitelů, peněžité závazky po dobu delší než jeden měsíc po lhůtě splatnosti a zároveň neschopnost splácet.

Takže už první vyražení klínu dalším klínem, což znamená, že když nemám na splácení první půjčky, vezmu si půjčku další, může znamenat páchání trestného činu.

Zdroj: http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=604465

2 0
možnosti

Trefila jste to přesně - nebankovní půjčky jsou neskutečně drahé,klient musí vrátit několikanásobek toho, co si půjčil. Obchodní model je jednoduchý. existují 3 základní skupiny klientů:

1) Ti, kteří splácet nebudou, navíc nemají žádný majetek. Těm se půjčí jedna nižší částka na nižší úrok, co kdyby náhodou... Pak už nic nedostanou.

2) Ti, kteří splácet budou a z nějakého důvodu nedostanou půjčku jinde (mají exekuce, ale i příjmy z šedé ekonomiky). Ti pokud potřebují, jsou ochotni zaplatit i vysoké náklady. Většinou si ale nepůjčují na spotřebu, ale investice.

3) Ti, kteří mají velké majetky a malý rozum. Ti dostanou velké částky na velký úrok a vzápětí jsou dotlačeni do pozice neplatiče. Buď přehlédnou něco ve smlouvě, nebo se zpozdí se splátkou, protože si neuvědomí, že splácet už musí začít okamžitě,ale peníze jim přijdou třeba za měsíc - těch pastí jsou mraky). A v arbitráži pak o celý svůj majetek přijdou.

Podle mě jsou za nebakovními společnostmi exekutoři. Jednak v nich otáčejí své obrovské peníze, a druhak si "vyrábějí" dlužníky a další příjmy.

2 0
možnosti

Zlaté tele, přestože již má 2.000 klet - se má čile k světu a zvesela si skotačí ! Jeho osvědčeným krmičem je pakj naivní, nemajetný člověk - ideální klient ! Nikdo tak ochotně neutrácí, jako ten - který na to nemá ! Vedle pořizování mnohde zbytečných předmětů jde hlavně o - nákup iluzí ! Jak krásná vize - Kup si zboží, které nepotřebuješ - za prostředky, které nemáš ! Pokud tak neučiníš, věz, že nebudeš šťastným ! ... :-)

1 0
možnosti