Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zásadním poznatkem je fakt, že použití sankcí ukazuje na pád režimu, který sankce připravuje. Každý, kdo někomu mydlí schody, tak na nich nakonec upadne sám.

0 0
možnosti

Že by to bylo s EU tak špatné ?

;-)

0 0
možnosti

Nebýt šíleného nápadu jménem Green Deal, nebyli bychom závislí na ruském plynu a sankce by fungovaly lépe, aniž by hrozilo zhroucení evropské ekonomiky.

A mimochodem, v jedné věci máte pravdu: "země" ty sankce nestojí skoro nic. Stojí to jen firmy, které musejí propouštět nebo rovnou skončit, protože byly závislé na exportu do Ruska (to píšu s vědomím, že se dočkám intelektuálně defektního pseudoargumentu "tak nemají obchodovat s komoušema").

Tím neříkám, že jsem proti sankcím, jen upozorňuji na to, že vámi uváděné "země" jsou jakýsi umělý konstrukt negenerující žádný zisk, a který tedy nemá o co přijít.

0 1
možnosti

Jste na velkém omylu !

Země, které chtějí, nebo musí pomáhat svým obyvatelům a firmám to stojí mnoho. Mnohem víc, než při vyhlašován svých sankcí, tyto země tušily.

;-(

1 0
možnosti

Bože, to byl blábol.

1 0
možnosti

Když zjistím, že vyfukováním tabákového kouře do umyvadla s vodou zlato nevznikne, kolikrát to budu opakovat než zjistím, že je to blbost?

Proč bylo schváleno několik balíčků sankcí vůči Rusku?

Aby Putin změnil svoji zahraniční politiku a ukončil válku na Ukrajině.

Změnil ji?

Ani o milimetr.

Tak kolikrát to budu ještě opakovat?

1 1
možnosti
Foto

Sankce na agresora se uvalují proto, aby se snížila jeho schopnost vést válku. A to evidentně funguje. Válečnému průmyslu chybí součástky, armádě výstroj, potenciální rekrutíi zdrhají ze země.

Putin už svou zahraniční politiku změnil. Z původně vyhlášené denacifikace a demilitarizace celé Ukrajiny se pomalu stává pokus o pouhé územní rozšíření Ruska násilným zabráním její části.

Urputným opakováním ze z nepravdy pravda nestane, takže můžete klidně své představy opakovat kolikrát chcete..

3 2
možnosti

J43o90s80e25f 23P55i32ň58o85s

28. 9. 2022 18:40

Obával jsem se, že to bude zase nějaký populisticko-politický článek, ale jsem příjemně překvapen. Za mě dobrý, s pohledem souhlasím. Vše má setrvačnost, ale už teď je jasné, že třeba letecká doprava v Rusku se řítí do velkého průšvihu, když nebudou dostávat náhradní díly. Aby se brzy nestala nějaká nehoda...

3 0
možnosti

J28i50r62i 58T59i22c15h53y

28. 9. 2022 16:50

Kazdemu soudnemu cloveku je to jasne, ptat se nemusi.

0 0
možnosti

Každé opatření, tedy i sankce, vždy fungují. Otázkou je jak ? S vašimi názory na původ energetické krize souhlasím. S popisem Ruského (ne)hospodaření také. Jen mi blesklo hlavou jak to, že se nejvyspělejší stát světa - nikdo menší než Amerika - opakovaně dostává na hranu bankrotu a čínská diktatura drží významnou část jejich dluhopisů? Jak to, že stoupá význam států sdružení BRICS, které jsou také svým způsobem hospodaření spíše podobní Rusku než nejvyspělejšímu státu světa? O náhody zkrátka není nouze. ;-)

1 0
možnosti

Pokud někdo koukal na ceny nyní a před zavedením sankcí, tak je mu jasné, že sankce fungují, jen trochu jinak, než si euro socialisté představovali.

4 0
možnosti

Tak čekat, že se Rusko ekonomicky položí v tom stejném roce, kdy se na něj zvali sankce, tak to mohl jen blb. Odhaduji, že ani 5 let by na to nestačilo. Navíc, ti, kteří Rusko ovládají mocensky nebo ekonomicky si i přes sankce dokáží udržet životní úroveň, a zbytek je zvyknutý žít skromně. Vždyť jejich rodiny ani nežijí v Rusku.

1 0
možnosti

Pokud vím, tak už sankce na Rusáky se intenzivně aplikují už 8 let !

A Rusko pořád ještě žije. Když nechce Evropa jeho suroviny, tak dodá Číně, Indii, Pákistánu ......

:-/

1 0
možnosti

Vazena pani Evo Kislingerová. Vyborny clanek. Strucne vyhodnoceni sankci. Dava to smysl i ceskemu obcanovi.

Nepopisujete duvody, ktere privedly dobu sankci. Take jste se nesverila vasi znalosti, ktere sankce jsou nejdulezitejsi. Jestli popisujeme sankce na vyvoz syru do RF, to urcite neni tak zavazne, jako umrtveni financi v bankach mimo RF. Zde ma zapad jeste velkou moznost legalizovat pouziti techto penez jako finance na obnovu Ukrajiny. Cim vetsi devastace, tim vyssi odber techto penez.

Snad jednu z nejdulezitejsich vlivech sankci s pohledu tech, kdo je ustanovil, je take moznost si uvedomit PRICINU techto sankci. Proc musime takto jednat. Napadeni Ukrajiny je akt agresora. Jenze....??!!

On to byl, kdo pouzil "vydobytky zeleneho silenstvi" odrazejici se ve vysokych cenach energie. On to byl, ktery vyuzil idiotskou systemovou politiku dvou velmoci v Evrope, byt zavisly na JEDNOM zdroji pri vymene energetickeho zakladu. To plati i o CR.

Ukazka sankci je take probuzeni Evropy mit zakladnu energie postavenu na realne zmene zakladu vyroby energie. Politicke rozhodnuti musi byt podlozeno ekonomickou moznosti.

Ukrajina musi vyhnat ruskeho agresora z uzemi sve zeme. Jinak budeme ve stejme situaci jak den pred agresi. Jmeno Ukrajiny se muze zmenit na jmeno jine zeme.

Dekuji za pozornost.

12 1
možnosti

Na EU ty sankce, které si EU sama na sebe vyhlásila, fungují naprosto skvěle !

R^

10 9
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS