Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma. Kéž by bylo víc takových blogerů jako Vy.

6 2
možnosti
RW

Neexistuje jediný případ, kdy sankce dosáhly deklarovaného účelu. Právě naopak - existuje celá řada příkladů od Německa až po KLDR, kdy sankce vedly k utvrzení existujícího režimu a jeho rozvoji právě směrem, kterému měly udajně zabránit.

Jaká by byla podpora občanů listopadové revoluci, pokud by Rakousko a SRN odmítlo pouštět na své území čechy a jejich média denně psali o tom, že ČSSR nemá právo na existenci a každý kdo slouží v jeho armádě je zločinec a vrah????

2 13
možnosti
Foto

Sankce v případě KLDR zcel nefungují, protože jim pomáhá Čína. Nikdy nebyly vyhlášeny takové sankce, aby se na nich podílelo tolik zemí. Sankce fungují a přiznává to Rusko. Rusko je země závislá na dovozu a vývozu. Jinak toho sama nevyrábí ani ten nočník.

7 0
možnosti
JS

Z hlediska vyssiho principu mravniho je nemoralni platit evropskymi penezi ruskou agresi na Ukrajine. Jak se ovsem zachova dlouhodobe Zapad, hlavne Nemecko, o tom je mozne diskutovat.

2 1
možnosti
RM

Nord Stream vyhozen do povětří. Teď si Němci už můžou spekulovat jak chtějí.

4 0
možnosti
Foto

Z dlouhodobého hlediska sankce mnohem víc poškodí Rusko.My sice máme problémy,ale pokud nebudeme slabosi a hysterici za pár let se z nich dostaneme.Rusko se dostává do čím víc větší izolace a přichází o to nejcennější,mlade a nejschopnější lidí kteří z neperspektivní díry odcházeji a chtějí prožít svůj život jinak a jinde.Mobolizace to vše ještě prohloubí...

7 3
možnosti
Foto

Děkuji za článekR^

9 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 1
možnosti
PK

Děkuji vám za článek. Velmi mne zaujal a rozhodně dávám karmu.

9 1
možnosti
MB

Souhlas a poukazuji na další fantasmagorie. Maďarský příklad rozumnosti a vynikající stropování cen na Slovensku. Orbán se potýká s inflací a svým rozvráceným trhem - Slovensko říká, že by konečně něco mělo udělat. Příklad ČR je inspirující ...

Sankce? Žádnou zemi nezahubí. Ta se postupně zahubí sama. Jakákoliv ztráta kontaktu se světem, je špatná. Příkladů je kopec. Počínaje Čínskou zdí. Výhoda uzavřenosti přerostla. V politiku otevřenosti. Teng Siao-pching , Reformátor, jehož plody jsou nyní sklízeny. O ideologických skanzenech nemá smysl psát. Kuba dovedená právníkem do bezpráví, Venezuela, hezký výlet řidiče busu k Macoše. Poživačný synek Kim si lebedí, další zase k obědu kůru. Vladimirovič nemá na reformy čas. Pořád jej někdo přepadá. Zajišťuje zbraněmi mír. Jako vždy, na cizím území. I tam našel škůdce. Teď zase hledá chemické, nebo atom zbraně. ...

O zaostávání a izolaci není žádných pochyb. Propad, stagnace. Důkaz? Vždyť jsme v tom žili 1948 - 1989 = 41 let ... :-)

13 0
možnosti
ST

Výborný článek, díky. :-)

10 0
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 29,40
  • Průměrná čtenost 1376x
Profesorka ekonomie a vysokoškolská pedagožka dříve na Vysoké škole ekonomické v Praze, nyní na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. V letech 2014 až 2018 členka Zastupitelstva hlavního města Prahy a radní pro finance a rozpočet. Autorka mnoha vědeckých publikací, mezi které patří monografie, sborníky a odborné články v domácích i zahraničních časopisech.

Seznam rubrik