Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Pokud jde o odpověˇd na položenou otázku, tak obojí - jak biliony vyhozené oknem, tak učený omyl.

Vybrat si z ochrany životního prostředí jen emise CO2 a za cenu ohromných nákladů je potlačovat, nemá s rozumným přístupem k ochraně planety nic společného.

Ano, jsou přírodovědci, kteří tvrdí, že když vzroste objemové procento CO2 v ovzduší, vzroste i teplota na Zemi s řadou nepříznivých důsledků.

Ale jsou i jiní přírodovědci, kteří tvrdí, že teplota na Zemi souvisí se sluneční aktivitou. Že když se sluneční aktivita zvýší, zvýší se i teplota na Zemi a s 6- až 11-měsíčním zpožděním dojde ke zvýšení objemového procenta CO2 v atmosféře. A že pokud zaměníme příčinu a následek, nebude to mít žádný rozumný výsledek.

Tito přírodovědci ovšem mnoho místa v médiích nedostanou.

Někdy mi ten boj s přírodou připadá stejně nesmyslný, jako kdyby chtěl kojenec bojovat s vlastní matkou...

Ale jsou i takoví, kteří pod záminkou boje proti změnám klimatu sledují své cíle. Je to totiž šance pro řadu firem i jednotlivce na skvělé kšefty, které my, ostatní obyvatelé, zaplatíme.

Takže díky klimatickému šílenství sice zchudneme, ale planetě tím nepomůžeme ani v nejmenším.

1 0
možnosti
AK

Proč z Německa musí pokaždé přijít nějaká hrůza?

Když to není světová válka, tak 20 let praktikování Energiewende, které spočívalo v postupném vypínání stabilních zdrojů a jejich nahrazování zdroji nestabilními, které bylo třeba zálohovat plynovými elektrárnami (aby nechyběl proud když nesvítí a nefouká). Toho Putin dokázal skvěle zneužít.

A po překlopení uvedené ptákoviny do New Green Dealu stáhli Němci do stejných problémů i země EU.

Pokud se neodstraní příčiny - ty uvedené 2 ptákoviny, můžou se politici dohadovat jestli zastropovat nebo kompenzovat až do bezvědomí, ale tím jen zkoušejí řešit následky.

Lepší sice než nic, ale teprve odstranění příčin je skutečné řešení.

0 0
možnosti
Foto

J55i78r11i 32C40i14z

10. 1. 2023 13:28

Pani Kislingerova, jake vysoke skoly nabo university je pan Robejsek absolvent? Je to Harvard, Stanford, Berkeley, Oxford nebo nektera dalsi ze svetovych spicek? Jestli je absolvent jen socialisticko-komunisticke vysoke skoly zde, ve ktere byly soucasti studia predmety marxismu-leninismu, tak je celkem zbytecne se nazory pana Robejska zabyvat. Marxismus-leninismus ho poznamenal na cely zivot tak vyznamne, ze ho bere za jedine spravne uceni a nikdy jinak! Vzpominam si na jeho politicky projekt, kde prezentoval jeste radikalnejsi nazory nez jen v clanku na oteplovani planety. Je ale docela mozne, ze jeho soucasne nazory ho dovedou do tymu poradcu v SPD, tam by mu to docela sedelo.

1 2
možnosti
Foto

J17a10n 39Š76i73k

10. 1. 2023 11:27

Zajímavé, paní Šichtářová je také ekonomka, nad kterou prý není, a střílí z druhé strany břehu :-) Ovšem bez takové analýzy a dokládáním konkrétních fakt a souvislostí, jakou jste předvedla Vy. Ono je holt jednoduší ukazovat prstem a křičet, jak je to zelenění špatné, protože na to dnes slyší většina. Já vidím zásadní problém v tom, jak byly zprofanovány FVE a jak se na tom veze i spousta politiků - viz. Babiš a pořád jeho opakování o solárních baronech, atd.. Díky tomu dnes obnovitelným zdrojům chybí důvěra a náskok jiných tak snadno nedoženeme. Děkuji za článek a přeji hezký den

1 1
možnosti

Asi žel, nebudete mít tak rozsáhlé posluchačstvo jako onen ekonomický aktivita.

0 1
možnosti
PD

zločinní kapitalisté žádné peníze nevyhazuji, zaplatíte jim je Vy, já...

1 0
možnosti
JK

Bez zločinného kapitalisty byste neměl peníze žádné, vy, ani já...

2 1
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 29,40
  • Průměrná čtenost 1376x
Profesorka ekonomie a vysokoškolská pedagožka dříve na Vysoké škole ekonomické v Praze, nyní na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. V letech 2014 až 2018 členka Zastupitelstva hlavního města Prahy a radní pro finance a rozpočet. Autorka mnoha vědeckých publikací, mezi které patří monografie, sborníky a odborné články v domácích i zahraničních časopisech.

Seznam rubrik